Vadybos sektoriaus apžvalga 2019 m.

Personalo strategija

Agnė Jašinskienė, „Verslo valdymo“ rubrikos korespondentė

Agnė Jašinskienė, „Verslo valdymo“ rubrikos korespondentė

Kai geriausius rezultatus demonstruojančius darbuotojus įmonė išleidžia atostogų, laimi ir kolegos, ir visa bendrovė.

55-erių sulaukusi Silicio slėnio žvaigždė Marcas Benioffas turi viską, apie ką galima svajoti: žmoną, keletą namų, 36.000 jo vadovavimo metodus liaupsinančių darbuotojų, turto, kurio vertė sudaro 6,9 mlrd. USD, ir nesuvokiamai ilgą pasiekimų sąrašą. Verslo klientams programinę įrangą kuriančios bendrovės „Salesforce“ vadovą „Forbes“ pakrikštijo dešimtmečio inovatoriumi, „Fortune“ įtraukė į išskirtinį geriausių pasaulyje lyderių sąrašą, „Harvard Business Review“ įvertino, kaip vieną geriausius rezultatus demonstruojančių CEO, o organizacija „Great Place to Work“ jo kompaniją išrinko geriausia pasaulio darbdave. Tačiau „Financial Times“ rašo, jog 1996 m. M. Benioffas sunkiai būtų patikėjęs, kad ateityje jo laukia tokia sėkmė.

„Jis gulėjo savo lovoje San Fransiske, neturėjo valios atsikelti ir jautėsi visiškai pasimetęs“, – dienraštyje pasakoja verslo temomis rašanti Pilita Clark.


Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.


Sutinku Valdyti slapukus