Pramonės sektoriaus apžvalga 2019 m.

VMG akcininkas S. Paulauskas: teko išbraukti projektų už pusę milijardo Eur

Rima Rutkauskaitė, pramonės rubrikos redaktorė

Rima Rutkauskaitė, pramonės rubrikos redaktorė

Sigitas Paulauskas, Vakarų medienos grupės (VMG) akcininkas ir verslo plėtros konsultantas apie tramdomą apetitą naujiems projektams, posūkį į biotechnologijas ir pamokančias Barysavo projekte padarytas klaidas.

Suskaičiuokime, kiek vienu metu investicinių projektų įgyvendina VMG grupė Akmenės, Mogiliavo, Vitebsko laisvosiose ekonominėse zonose, Barysave. Ar investicijos į kelias gamybos įmones vienu metu, prognozuojant ekonomikos lėtėjimą, nėra pernelyg rizikingas finansinis krūvis grupei?

Kolegos apskaičiavo visus mano sudėliotus investicinius projektus, kurių bendra vertė yra apie 700 mln. Eur. Bet man pasakė, kad per šiuos metus galiu investuoti tik 200 mln. Eur, todėl teko išbraukti projektų už pusę milijardo eurų – negalime tiek sau leisti, esame subalansuotos plėtros bendrovė. Taip, kaip grupė, turime daug naujų investicinių projektų ir kompanijai augant, uždirbant pinigus, pasitelkiant bankų finansavimą, visos vizijos taps projektais.


Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.


Sutinku Valdyti slapukus