Rinkodaros sektoriaus apžvalga 2019 m.

Makroekonominė aplinka

 Žygimantas Mauricas, banko „Luminor“ vyriausiasis ekonomistas

 Žygimantas Mauricas, banko „Luminor“ vyriausiasis ekonomistas

Lietuvos ekonomika sėkmingai iriasi prieš pasaulinės recesijos srovę, tačiau ar užteks jėgų?

Lietuvos ekonomikos augimas toliau viršija prognozes ir 2019-aisiais, tikėtina, augo panašiu tempu kaip ir 2018-aisiais. Pagrindiniais ekonominio augimo lokomotyvas tebėra vidaus vartojimas, tačiau investicijų bei eksporto augimas taip pat išlaiko teigiamą augimo tempą, nepaisant ginklų žvanginimo pasauliniame prekybos kare bei didėjančio geopolitinio bei makroekonominio neapibrėžtumo.

Be to, Lietuvos ekonomikos kilimas yra ne tik spartus ir subalansuotas, bet ir tvarus (priešingai nei 2007-aisiais metais), ką puikiai iliustruoja Pasaulinio ekonomikos forumo konkurencingumo reitinge gautas aukščiausias įvertinimas makroekonominio stabilumo kategorijoje.

Deja, Lietuvoje, kaip ir kitose pasaulio šalyse, auga politinio nestabilumo rizika, kurią puikiai iliustruoja chaotiškas biudžeto priėmimo procesas, kuris didina teisinės, mokestinės ir ekonominės aplinkos nestabilumo riziką.

 


Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.


Sutinku Valdyti slapukus