Vadybos sektoriaus apžvalga 2019 m.

CEO portretas

Daiva Banaitienė, „Laisvalaikio“ rubrikos korespondentė

Daiva Banaitienė, „Laisvalaikio“ rubrikos korespondentė

Antanas Ėmužis, vienos stambiausių šalyje baldų gamybos AB „Freda“ generalinis direktorius ir vienas akcininkų, sako, kad dabar jau gyvena gerai – šįmet praplėtė gamybos pajėgumus atidarę modernią gamyklą – UAB „Gerų baldų fabriką“ – Kauno LEZ teritorijoje. Bendrovės „Freda“ vadovas su VŽ kalbėjosi apie baldų pramonės ateitį, robotus, vartojimą, lyderystę įmonėje.

 

VŽ sykiu su „UniCredit Leasing“ šįmet vėl rinko Metų CEO – lyderį, sukūrusį daugiausia vertės darbuotojams, akcininkams ir visuomenei. Antanas Ėmužis pateko į finalininkų penketuką. Paties žodžiais, kiekvienam malonu, kai jį pagiria, bet jam smagiau, kad į geriausiųjų sąrašus, ir ne pirmus metus, pateko „Freda“.

„Man užkliuvo, kad Metų CEO renkami devintus metus, bet tarp geriausiųjų dar nebuvo nė vienos moters. Ar tikrai Lietuvoje nėra verslių moterų?“ – klausia A. Ėmužis ir priduria pastebėjęs, kad nė karto geriausiu neišrinktas tradicinės industrinės šakos atstovas – iki šiol jais tapo draudimo, telekomunikacijų, transporto, biotechnologijų įmonių vadovai. O tradicinė Lietuvos pramonė dirba puikiai, kai kurios įmonės savo srityje yra tarp pirmaujančių pasaulyje.

 


Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.


Sutinku Valdyti slapukus