Vadybos sektoriaus apžvalga 2019 m.

Lūžio taško lyderystė

Agnė Jašinskienė, „Verslo valdymo“ rubrikos korespondentė

Agnė Jašinskienė, „Verslo valdymo“ rubrikos korespondentė

Lietuvoje dažniausiai viešai nekalbama apie turtus, ekstravaganciją investuojant, tikslingą ar nepasvertą uždirbtų sumų švaistymą. Suprantama, augant turtui, palaipsniui keičiasi ir žmogaus poreikiai. Specialistai pasakoja, kaip suvaldyti didėjantį apetitą ir užgyventą turtą.

Pinigai patys neatneša nei sėkmės, nei laimės. Tačiau protingai valdomi finansai leidžia mėgautis laimingesniu, sveikesniu gyvenimu, darbu, tarsi alyva sutepa nepasotinamą mąstančio žmogaus amžinąjį variklį – norą siekti daugiau.
„Valdant asmeninius finansus, pirmiausia reikia mąstyti apie tikslą: ko sieki ir kaip tai pasieksi. Jeigu nežinai ko nori, galutinį rezultatą lems smulkių, greitą pasitenkinimą suteikiančių sprendimų visuma. Neretai tai reiškia, kad rezultatas bus skurdas. Todėl labai svarbu žinoti, kokio gyvenimo sieki, išsiaiškinti, kiek tai kainuos ir elgtis taip, kad gautum rezultatą“, – pataria Jeffas Steinmannas, knygos „How to Quit Working“ autorius.


Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.


Sutinku Valdyti slapukus