Pramonės sektoriaus apžvalga 2019 m.

Svarbiausi pramonės teisės pokyčiai

Dr. Gintarė Makauskaitė-Samuolė, „Infolex“ teisės skyriaus vadovė

Dr. Gintarė Makauskaitė-Samuolė, „Infolex“ teisės skyriaus vadovė

Keičiant pramonės teisę 2019 m., konkuruoja du tikslai: vienas - sukurti žiedinę ekonomiką, mažinti pramonės poveikį aplinkai, diegti mažiau taršias technologijas, o antras - parengti verslui palankesnę teisinę bazę, mažinti administracinę naštą ir atsisakyti perteklinių reikalavimų. Pirmasis tikslas susijęs su naujų taisyklių kūrimu, antrasis – su taisyklių supaprastinimu. Galima rizika, kad naujų taisyklių kūrimas ir jų supaprastinimas bus du atskiri, vienas paskui kitą einantys procesai.

Teisiniai pokyčiai pramonės sektoriuje sudaro ~12% nuo bendro Lietuvos teisinių pokyčių srauto 2019 m. Metai dar nesibaigė ir rodiklis gali keistis, tačiau pagal 2017-2018 m. statistiką stebimas nuosekliai didėjantis įstatymų leidėjo dėmesys  pramonės reguliavimo sričiai. Pakeitimų pobūdis dažniau susijęs su naujų reikalavimų, kylančių iš socialinės politikos ir aplinkos apsaugos, įgyvendinimu


Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.


Sutinku Valdyti slapukus