Prekybos sektoriaus apžvalga 2019 m.

Medienos, statybinių medžiagų ir sanitarinių įrenginių didmeninės prekybos rinka

Rūta Vizbarienė, „Verslo žinių“ prekybos rubrikos redaktorė

Rūta Vizbarienė, „Verslo žinių“ prekybos rubrikos redaktorė

Didmenininkai spėriai auga

Medienos, statybinių medžiagų ir sanitarinių įrenginių didmeninės prekybos rinka 2018 m. išaugo apie 18%, o rinkos lyderių ikimokestinis pelningumas didėjo penktadaliu, rodo įmonių Registrų centrui pateiktų finansinių ataskaitų duomenys. Ekonomistai perspėja, kad, sparčiai augant ir laiku nesuvaldžius kaštų, kyla grėsmė prarasti dalį pelno.

Žygimantas Mauricas, banko „Luminor“ vyriausiasis ekonomistas, teigia, kad medienos, statybinių medžiagų ir sanitarinių įrenginių prekybos sektoriai yra vieni cikliškiausių, tad jų veiklos rezultatai yra glaudžiai susiję su ekonomikos ciklo etapais. Lietuvos, kaip ir daugelio jos kaimynių, ekonomika 2017–2019 m. auga sparčiau nei potencialus augimas, o tai sufleruoja, kad esame ekonomikos ciklo pakilimo stadijoje. Atitinkamai minėtų sektorių didmeninės prekybos rinkos augimas yra gerokai spartesnis nei bendras Lietuvos ekonomikos ir prekybos sektoriaus augimas, pažymi Ž. Mauricas.


Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.


Sutinku Valdyti slapukus