Pramonės sektoriaus apžvalga 2019 m.

10 TOP prognozių pramonei

Rima Rutkauskaitė, pramonės rubrikos redaktorė

Rima Rutkauskaitė, pramonės rubrikos redaktorė

Dar prieš kelis metus mažai kas prognozavo, kad tokiu sparčiu tempu augs, pavyzdžiui, nealkoholinio alaus pardavimas,  o  jaunimas agituos atsisakyti kelionių lėktuvais ir rinktis traukinius. Pakuotė ir apranga vis dažniau gaminama iš perdirbtų medžiagų, o gamybos įmonės, savo reikmėms ima energiją iš saulės. Pateikiame 10 tendencijų, šiandien formuojančių pramonės ateitį.

Šiemet vis garsiau pradėta kalbėti apie tai, kad išsivysčiusiose šalyse vartotojai turi sąmoningai pradėti riboti vartojimą.  Vakaruose, lygiagrečiai su  skatinimu rinkti ir perdirbti atliekas,  kyla kampanija smerkianti  nežabojamą vartojimą. Iš pradžių buvo gėdinami tik skraidantys lėktuvais, vėliau tai apėmė daugiau sričių, įskaitant drabužių gamybą ir pardavimą. Drabužių gamybą yra viena labiausiai aplinką teršiančių pramonės sektorių – kasmet pasaulyje pagaminama  apie  150 mln. vienetų drabužių.


Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.


Sutinku Valdyti slapukus