Prekybos sektoriaus apžvalga 2019 m.

„Norfos“ finansų analizė

Rūta Vizbarienė, „Verslo žinių“ prekybos rubrikos redaktorė

Rūta Vizbarienė, „Verslo žinių“ prekybos rubrikos redaktorė

Išsiverčia be bankų, aukštas likvidumo rodiklis

„Norfos mažmenos“ EBITDAR rodiklis, parodantis, kiek pelno verslas uždirba dar prieš nuomos mokesčius, pernai išlaikęs spartų augimo tempą, rodo, kad įmonės pardavimai, o kartu ir jų pelningumas didėja, tačiau išaugus nuomos kaštams EBITDA ir grynasis pelnas smuktelėjo 13%, arba tiksliau – dalis „Norfos mažmenos“ pelno nukeliavo į tiems patiems akcininkams priklausančią „Rivoną“, iš kurios ir nuomojama dalis NT.

Audito įstaigų (EY, „PwC“) analitikai, VŽ prašymu susipažinę su „Norfos mažmenos“ finansinės atskaitomybės dokumentų rinkiniu, konstatuoja, kad kitų didžiųjų prekybininkų kontekste „Norfos mažmena“ pirmiausia išsiskiria konservatyvia kapitalo struktūra – įmonė neturi ilgalaikių ir trumpalaikių finansinių įsipareigojimų bankams ar finansinio lizingo bendrovėms. Einamuosius trumpalaikius įsipareigojimus (iš viso apie 16 mln. Eur) iš esmės sudaro mokėtinos sumos tiekėjams, mokėtinas darbo užmokestis ir kiti trumpalaikiai įsipareigojimai – o tai ir yra apyvartinis kapitalas, reikalingas kasdieninei veiklai vykdyti. Atrodo, kad išorinis finansavimas yra pritraukiamas į UAB „Rivona“.


Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.


Sutinku Valdyti slapukus