Pramonės sektoriaus apžvalga 2019 m.

P. Narbutas: turiu mintį, kad reikia sodinti medžius Siera Leonėje

Rima Rutkauskaitė, pramonės rubrikos redaktorė

Rima Rutkauskaitė, pramonės rubrikos redaktorė

„Žinau vieną – versle yra rizika ir kuo greičiau važiuoji, tuo didesni šansai išlėkti iš trasos“, – įsitikinęs verslininkas Petras Narbutas. Interviu VŽ jis pasakoja apie šiuo metu išgyvenamą pergalių etapą versle, duoklę visuomenei ir mintis dėl mūsų planetos ateities.

Nuo rugpjūčio 12 dienos „Narbutas International“ akcininkas nebe Petras Narbutas, bet bendrovė „Narbutas Marketing“, kurios 100% akcijų priklauso Petrui Narbutui. Kokia nauda ar patogumas įmonę valdyti netiesiogiai?

„Narbutas Marketing“ galima vadinti holdingine įmone. Idėja tokia, kad turint keletą įmonių reikalinga kontroliuojančioji bendrovė. Juk būna taip, kad viena įmonė uždirbo pelno, o kitoje būtinos investicijos. Norėdamas perkelti pelną iš vienos įmonės į kitą, kadangi esu vienintelis akcininkas, turėčiau išimti pinigus iš vienos, susimokėti visus mokesčius, ir tuomet investuoti į kitą. Holdinginėje įmonėje galima be jokio fizinių asmenų pajamų mokesčio perkelti investicijas į kitą įmone, tai patogu mokestine prasme.


Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.


Sutinku Valdyti slapukus