Logistika ir transportas 2020 m.

Įžanga

Lukas Miknevičius, „Verslo žinių“ logistikos ir transporto rubrikos redaktorius

Lukas Miknevičius, „Verslo žinių“ logistikos ir transporto rubrikos redaktorius

Pristatome trečią kartą „Verslo žinių“ leidžiamą metinę logistikos ir transporto sektoriaus apžvalgą, kurioje stengiamės fiksuoti svarbiausius praeinančių metų akcentus ir pristatyti verslo lūkesčius 2021-iesiems.

Vargu, ar įmanoma rasti sritį, kurios nebūtų palietusi koronaviruso pandemija, ne išimtis ir logistikos sektorius. Tačiau jį COVID-19 krizė palietė labai skirtingai. 

Vienų bendrovių veikla buvo praktiškai sunaikinta, o tokių įmonių vadovai kalba, kad beveik viską reikės pradėti nuo nulio. Žinoma, omenyje turime aviacijos bendroves, pirmaisiais pandemijos mėnesiais netekusias kone visų keleivių. Nors vasarą buvo pasirodę šiokių tokių atsigavimo ženklų, antroji viruso banga juos vėl nubraukė.

Tačiau esama ir įmonių, kurioms koronaviruso įtaka buvo absoliučiai priešinga – tai paskutinės mylios logistikos verslai. Gyventojams užsidarius namuose ir iki šiol neregėtais mastais ėmus naudotis e. komercijos paslaugomis, kurjeriai ir siuntų terminalų valdytojai fiksavo šimtais procentų augančius siuntų srautus. Proveržis, kurio buvo laukiama per artimiausius metus, įvyko per naktį, o tai vertė didinti ir investicijas. Siuntų bendrovių vadovai vienbalsiai tikina, kad į buvusias žemumas e. komercija, įveikus pandemiją, nebegrįš. Internetu kartą pirkti pabandę gyventojai darys tai ir toliau. 

Mažiausiai COVID-19 pandemija paveikė geležinkelių, jūrų ir sausumos kelių transportą. Jam keliai liko atviri, net ir tuomet, kai valstybės uždarinėjo sienas. Tačiau netrūko kitų iššūkių – rinkos paveikslą keičiantys geopolitiniai judesiai, mokestinės aplinkos pokyčiai, aštrėjanti konkurencija. 

Visa tai ir stengėmės atspindėti šioje logistikos ir transporto sektoriaus apžvalgoje, kurioje rasite svarbiausio teisinės informacijos šaltinio – portalo „Infolex“ – susistemintą informaciją apie svarbiausius pokyčius teisėje, daug statistinės informacijos ir verslininkų įžvalgų apie prabėgančius metus bei ateities perspektyvas.

Itin vertiname „Verslo žinių“ prenumeratorių skiriamą laiką ir pasitikėjimą, todėl šį leidinį dovanojame tikėdamiesi padėti įsitvirtinti itin konkurencingame sektoriuje.

Malonaus skaitymo.


 


Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.


Sutinku Valdyti slapukus